Volledig scherm
Oud-parachutist Jef van Limbergen (82) uit Knokke betuigt vóór de plechtigheid alvast eer aan gevallenen van voor zijn eigen diensttijd. © Lex De Meester

Herdenkers staan stil bij 'door oorlogsgeweld opgezogen' Domburg

DOMBURG - Zo'n 75 paracommando's uit heel Vlaanderen bezochten woensdag diverse herdenkingen van de Slag om de Schelde in Westkapelle en Domburg. Op 1 november 1944 landden voorgangers - vergezeld door geallieerden uit onder meer Noorwegen, Schotland, Frankrijk en Zuid-Afrika - op de stranden van Westkapelle en Domburg.

Het 'vredige stadje Domburg' werd destijds 'opgezogen door oorlogsgeweld', memoreerde  voorzitter Freddy Wauters van het Antwerpse regiment paracommando's tijdens een plechtigheid bij de monumenten voor gevallen Belgische, Britse en Noorse soldaten aan de Boulevard van Schagen in Domburg.

Vele voorbijgangers, onder wie tientallen Duitse vakantiegangers, stonden even stil tijdens de toespraak van Wauters. Diens collega Jef van Limbergen, oud-parachutist van het Belgische leger (zie foto) betuigde ook op zijn 82-ste achter een rollator nog eer aan militairen, die hem voorgingen in het regiment waarin hij midden jaren vijftig diende. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement