Oud-parachutist Jef van Limbergen (82) uit Knokke betuigt vóór de plechtigheid alvast eer aan gevallenen van voor zijn eigen diensttijd.
Volledig scherm
Oud-parachutist Jef van Limbergen (82) uit Knokke betuigt vóór de plechtigheid alvast eer aan gevallenen van voor zijn eigen diensttijd. © Lex De Meester

Herdenkers staan stil bij 'door oorlogsgeweld opgezogen' Domburg

DOMBURG - Zo'n 75 paracommando's uit heel Vlaanderen bezochten woensdag diverse herdenkingen van de Slag om de Schelde in Westkapelle en Domburg. Op 1 november 1944 landden voorgangers - vergezeld door geallieerden uit onder meer Noorwegen, Schotland, Frankrijk en Zuid-Afrika - op de stranden van Westkapelle en Domburg.

0 reacties

  1. Gaaischieters schieten op gaaien net als hun vaders, opa's en overgrootvaders
    PREMIUM

    Gaaischie­ters schieten op gaaien net als hun vaders, opa's en overgroot­va­ders

    DOMBURG - Mijn vader deed het, mijn grootvader en zijn vader, zo zegt David Wisse als hem gevraagd wordt waarom hij gaaischieter is. Hij is dan ook trots dat hij die traditie voort kan zetten. En dat voor de 46e keer. ,,Zo lang doe ik het al.” De belangrijkste reden om deel te nemen is het samen zijn, zo vervolgt hij en wijst deze vrijdagochtend naar alle mannen uit Domburg of met een Domburgs verleden die zich verzamelden bij de Hoge Hil.