Volledig scherm
PREMIUM
Anneke en Henk Sies voor hun modezaak met achter hen etalagepoppen, die kleren dragen die Anneke en Henk dertig, veertig jaar geleden zelf aan hadden. © Lex De Meester

Henk Sies Mode doet na vier decennia de deuren dicht

MIDDELBURG - Vijf uur zaterdagmiddag was het echt klaar. Veertig jaar (en één dag) na de opening van Henk Sies Mode ging de befaamde Middelburgse dames- en herenmodezaak voorgoed dicht.

Via Wij zijn De Stad waren veel Middelburgers al op de hoogte van de sluiting van de winkel. Ondanks de tamtam kwamen de laatste weken klanten in shock de winkel binnenlopen. ‘Gaan jullie dicht? Maar dat kan toch niet...’ De verrassing bij die mensen was niet zo vreemd, verklaart Anneke Sies. ,,Veel van onze klanten zitten niet op Facebook en volgen de sociale media niet zo. Ze zijn met ons meegegroeid en komen al zo lang we bestaan bij ons kleding kopen. Vandaar dat sommigen zelfs in tranen afscheid kwamen nemen.”

 1. Handgegeschreven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal
  PREMIUM

  Handge­geschre­ven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal

  MIDDELBURG - Wim Sanderse schreef zaterdag tien brieven in verschillende talen naar tien regeringsleiders. In elke handgeschreven brief vroeg de Middelburger aan president Xi Jinping van China en gouverneur Mauricio Vila Dosal van Yacatán Mexico om politieke gevangenen vrij te laten of op een andere manier iets te doen voor mensen die in de verdrukking zitten. Hij had ook voorgedrukte brieven kunnen ondertekenen die klaar lagen op een tafel in de Zeeuwse Bibliotheek. Maar hij koos ervoor ze zelf te schrijven. ,,Dat is veel persoonlijker. Ik hoop dat dit nog meer effect heeft.”
 2. Veere wil kamerverhuur legaliseren maar stuit nog op juridische problemen
  PREMIUM

  Veere wil kamerver­huur legalise­ren maar stuit nog op juridische problemen

  DOMBURG - De gemeente Veere wil alle illegale kamerverhuur aan toeristen legaliseren. Juristen zoeken momenteel uit op welke manier dat haalbaar is zonder dat de gemeente te maken krijgt met een groot aantal rechtszaken. Ze hebben tot nu toe nog niet zo’n regeling kunnen bedenken, zo blijkt uit een notitie van het dagelijks bestuur van de gemeente. Daarom is er meer tijd nodig. Het college hoopt in januari met een gedegen voorstel te komen dat standhoudt bij rechtbank en Raad van State. Wethouder Arie Schot: ,,We willen geen juridisch geklier.”