Volledig scherm
PREMIUM
Remy Grootjans (directeur van Vermeer Benelux) met de ambulance voor het ziekenhuis in Gambia. © Marcelle Davidse

Help gesponsorde Zeeuwse ambulance naar Gambia

AAGTEKERKE - Het dorpje Sami Madina in Gambia heeft een gloednieuwe medische post en een voorraad medicijnen en materialen. Ze hebben zelfs een ambulance. Maar die staat nog in 's-Heer Arendskerke.

Coby Schipper en het echtpaar Hannie en Ko Brasser uit Aagtekerke gingen in 2005 op vakantie naar Gambia. Het land en de armoede grepen hen zo aan dat ze eenmaal thuis in Aagtekerke de stichting Steun en Opbouw Gambia oprichtten. ,,Het is land waar je óf maar één keer komt, of je blijft gaan. Er is geen tussenweg", zegt voorzitter Hannie Brasser. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Duinkerke-veteranen doen rondje Zeeland

    Duinkerke-veteranen doen rondje Zeeland

    VEERE - De twee scheepjes in de haven van Veere vallen wel op. Een Franse schipper op slippers, de haren nat van de douche, vraagt wat voor bootjes het zijn. Geroutineerd wordt het verhaal weer afgestoken. “Dit schip is een van de schepen die meegeholpen hebben bij de evacuatie van de Britse troepen bij Duinkerke in 1940.” Trevor Phillips is het wel gewend. Zijn Tom Tit valt direct op tussen de nieuwe witte jachten. Phillips is niet alleen in Veere. Naast hem ligt de Elvin van zijn maat Hywel Bowen-Perkins, ook een schip dat getuige de plaquette ooit mensenlevens redde in Duinkerke.