Volledig scherm
Danielle Lous in zaal Middendorp en pianist Arthur Postma (rechts). © Annemarie Zevenbergen

'Heerlijk hoor, rustig wandelen van concert naar concert'

ZOUTELANDE - Gezellig keuvelend wandelen muziekliefhebbers van Catharinakerk naar dorpshuis. De eerste Concertroute Zoutelande brengt zondag zo'n 100 luisteraars naar drie concerten op drie locaties in het kustdorp. "Heerlijk hoor.

Even lopen, een half uurtje zitten en weer lekker naar buiten." De 83-jarige Zoutelandse An Douma geniet. "Leuk idee, zo kan ik ook nog eens zelf concerten bezoeken."

Het gevarieerde programma; van Ach op fluit en orgel naar Renaissance door zes blazers van de fanfare en kleinkunstenares met gedichtjes, spreekt de Zoutelandse Rogier en Marie Koppejan erg aan. Het Duitse koppel Andreas Barlang en Radka Zapletalorá laat er zelfs de kinderen voor op het strand. "Onder de hoede van vrienden", glimlacht het stel. "Die mix van stijlen vind ik erg interessant", zegt trombonist Andreas.

"Wij zitten ook op het strand", grinnikt dirigent Ad Stroo van fanfare Luctor et Emergo. Hij wijst op de levensgrote poster van paalhoofden achter de musici in het dorpshuis Soute Schakel. "Dit is heel wat anders. Je speelt maar met z'n zessen. Veel intensiever dan in een fanfareopstelling."

Susan Heeren (80) geniet, wandelend van zaal Middendorp naar de kerk, nog na het het concert van Daniëlle Lous. "Ontroerend mooie liedjes. Zo persoonlijk." De Middelburgse is speciaal voor de route naar Zoutelande gegaan.

In de kerk klinken de tere klanken van Bach. Gevat in een prachtig kleurenspel door de zon in de gebrandschilderde ramen. 'Volgend jaar weer?' fluistert een concertganger hoopvol.

Volledig scherm
Bach in de Catharinakerk met organist René Molenaar en dwarsfluitiste Marianne de Looff. © Annemarie Zevenbergen
Volledig scherm
Zes blazers van Luctor et Energo bregen een renaissance-programma in dorpshuis de Soute Schakel. © Annemarie Zevenbergen