Het restant van Britannia's paviljoen aan de Boulevard Evertsen in Vlissingen is nog bezet met een klein deel van het mozaïek van zeebeesten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het restant van Britannia's paviljoen aan de Boulevard Evertsen in Vlissingen is nog bezet met een klein deel van het mozaïek van zeebeesten. © Dirk-Jan Gjeltema

Heemschut en Vlissingen beraden zich op Britannia's mozaïeken

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen overlegt deze week met de erfgoedvereniging Heemschut wat te doen met de vele meters mozaïek van Louis van Roode die vroeger de gevel van het voormalige hotel Britannia sierden. Op het nieuwe Britannia is geen plaats voor de wederopbouwkunst, heeft de projektontwikkelaar laten weten.

 1. Jos en Bram vieren vakantie in Afrika. Zij wel, maar de Zeeuwse zomertortels hebben het zwaar
  PREMIUM

  Jos en Bram vieren vakantie in Afrika. Zij wel, maar de Zeeuwse zomertor­tels hebben het zwaar

  NISSE / WESTKAPELLE - Corona? Britse variant? Jos en Bram trekken zich er niks van aan en vieren gewoon vakantie in Afrika. Net als ieder jaar. Ze vertrokken, apart van elkaar, uit Westkapelle en Nisse om te overwinteren. Jos zit in Mali. Waar Bram uithangt, weten we pas in mei. Tegen die tijd komen de Zeeuwse zomertortels weer op Walcheren aan en hebben ze bijzondere bagage bij zich. Want wat de bedreigde beestjes niet weten, is dat alles wat ze doen nauwkeurig wordt vastgelegd.
 1. Avondklok komt dichterbij: om 22 uur is het stil in centrum Goes
  Play

  Avondklok komt dichterbij: om 22 uur is het stil in centrum Goes

 2. Politie doorzoekt woning en winkel van vermiste Ichelle
  Play

  Politie doorzoekt woning en winkel van vermiste Ichelle