Volledig scherm
PREMIUM
Hoewel er volop concurrentie op Walcheren was, trok ook de rommelmarkt in Aagtekerke lekker veel volk. © René Hoonhorst

Heel Aagtekerke voor nieuw dorpshuis

AAGTEKERKE - Met een opgeknapte gymzaal is de bevolking van Aagtekerke niet geholpen. Het dorp heeft behoefte aan een gezellig dorpshuis dat voor iedereen toegankelijk is en dat geschikt is om te sporten, te vergaderen en te feesten.

De Dorpsraad Aagtekerke gebruikte de jaarlijkse rommelmarkt als ‘actiedag’. Inwoners, toeristen en andere bezoekers konden hun handtekening zetten als ze de gemeenteraad van Veere willen oproepen ‘te investeren in de leefbaarheid’ van Aagtekerke. Dat verenigingsgebouw Amicitia toe is aan sloop ontkent voorzitter Hans Nonnekes niet. ,,Maar om de oplossing te zoeken in het opknappen van de gymzaal geeft geen pas. Ook met een bijgestelde ambitie, van energieneutraal naar bijna energieneutraal, is dat 45 jaar oude gebouw niet te transformeren tot een gezellig onderkomen waar elke inwoner zich thuis voelt.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Opa en kleindochter winnen sjezenrijden Folkloristische dag IJzendijke
    PREMIUM

    Opa en kleindoch­ter winnen sjezenrij­den Folkloris­ti­sche dag IJzendijke

    IJZENDIJKE/ZOUTELANDE/DOMBURG - Tijdens de jaarlijkse Folkloristische dag in IJzendijke mochten 20 ringrijders en 5 sjezencombinaties een demonstratie verzorgen. Bij de sjezenrijders gingen Femke Dingemanse en haar opa Jan Jakobsen er met de 1e beker vandoor. De boerenronde werd gewonnen door Gert en Truus Langebeeke. Bij de ringrijders won Sebastiaan Sturm de 1e beker door alle 21 ringen mee te nemen. De 2e beker was voor Bram van Boxel , de 3e beker voor Julia Cruq en de 4e beker mocht Teun Dingemanse mee naar huis nemen. Joery van Stee won de pollepel.