Volledig scherm
PREMIUM
Frans van der Schoor (links) zet, onder begeleiding van Jan de Reu, met een nietmachine een paneel vast. Adri Franke (rechts) kijkt goedkeurend toe. © Dirk-Jan Gjeltema

Hartverwarmende steun voor Vlissings re-integratiebedrijf na diefstal gereedschap

VLISSINGEN - De onbaatzuchtige hulp van praktijkschool Het Bolwerk en een aantal Vlissingse ondernemers houdt ZeeuwsWerk overeind. De werknemers van het Vlissingse leer- en re-integratiebedrijf kunnen, ondanks de diefstal van veel gereedschap, de komende weken aan het werk blijven.

Het is wel een beetje behelpen met de oude decoupeerzaag, vindt Frans van der Schoor. ,,De nieuwe werkte veel soepeler. Maar de wensboom die echt af moet, maak ik wel met het oude gereedschap.” Net als Frans kunnen de meeste werknemers van ZeeuwsWerk, het werk-leerbedrijf van het Vlissingse Arbeids Trainings Centrum, weer aan de slag.  

 1. Handgegeschreven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal
  PREMIUM

  Handge­geschre­ven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal

  MIDDELBURG - Wim Sanderse schreef zaterdag tien brieven in verschillende talen naar tien regeringsleiders. In elke handgeschreven brief vroeg de Middelburger aan president Xi Jinping van China en gouverneur Mauricio Vila Dosal van Yacatán Mexico om politieke gevangenen vrij te laten of op een andere manier iets te doen voor mensen die in de verdrukking zitten. Hij had ook voorgedrukte brieven kunnen ondertekenen die klaar lagen op een tafel in de Zeeuwse Bibliotheek. Maar hij koos ervoor ze zelf te schrijven. ,,Dat is veel persoonlijker. Ik hoop dat dit nog meer effect heeft.”
 2. Veere wil kamerverhuur legaliseren maar stuit nog op juridische problemen
  PREMIUM

  Veere wil kamerver­huur legalise­ren maar stuit nog op juridische problemen

  DOMBURG - De gemeente Veere wil alle illegale kamerverhuur aan toeristen legaliseren. Juristen zoeken momenteel uit op welke manier dat haalbaar is zonder dat de gemeente te maken krijgt met een groot aantal rechtszaken. Ze hebben tot nu toe nog niet zo’n regeling kunnen bedenken, zo blijkt uit een notitie van het dagelijks bestuur van de gemeente. Daarom is er meer tijd nodig. Het college hoopt in januari met een gedegen voorstel te komen dat standhoudt bij rechtbank en Raad van State. Wethouder Arie Schot: ,,We willen geen juridisch geklier.”