Volledig scherm
Steven Schless uit Rotterdam liep het driedaagse traject Vlissingen-Rotterdam gelijk op met de sloeproeiers van Dutch Marines Rowing Challenge. Hier loopt hij het strand van Westenschouwen op aan het einde van de eerste dag. © RiPa Photo

Hardloper naast de roeiende mariniers haalt maar 150 euro op

VLISSINGEN - Steven Schless uit Rotterdam volgde vorige week hardlopend de roeisloepen van de Dutch Marines Rowing Challenge, die vanuit Vlissingen in drie dagen over zee naar Rotterdam roeiden. Schless legde, zo kort bij het water als kon, in drie dagen 130 kilometer af. Het leverde hem slechts 150 euro sponsorgeld op.

Maar alles telt voor de hulp aan mariniers en politiemensen met het post-traumatische stresssyndroom PTTS. Volgende keer beter, hoopt Schless. Hij besloot twee weken eerder tot zijn solo-parallel-challenge met de DMRC. ,,Ik vroeg of ze op hun overnachtingsplaatsen een bedje bij konden zetten." Dat kon, maar veel tijd om sponsors te zoeken had Schless niet.  

Kustmarathon

Zo zwaar als de roeiers het vooral de eerste dag hadden, met wind, regen en tegenstroom, had Schless het niet, vindt de hardloper. Zijn gemiddelde snelheid schat hij op 11 km/u. ,,Maar die Zeeuwse duinen en dat strand van jullie... Vooral het stuk van Domburg naar Vrouwenpolder heb ik over het strand gelopen. Ik kon gewoon de bordjes van de Kustmarathon volgen."

Volledig scherm
Hardloper Steven Schless uit Rotterdam en de roeiers van Dutch Marines Rowing Challenge begroeten elkaar op het strand van Westenschouwen na de eerste dag van de roeitocht Vlissingen-Rotterdam. © RiPa Photo

Die eerste donderdag liep Schless 4,5 uur, etappe twee vanuit Westenschouwen duurde 5,5 uur en op de finishdag was hij vanuit Zuidland in twee uur bij de Euromast, vanwaar Schless de roeiers , (oud)mariniers en politiemensen opzocht. Die brachten beduidend meer op voor het buddy-hulphondproject voor collega's in de problemen: 20.000 euro en de teller loopt nog. ,,Maar daar zit zeker zeshonderd euro voor donaties aan Steven bij", weet DMRC-woordvoerder Erik-Jan van Riet.

De volgende challenge in 2020 wordt grootscheeps:  DMRC wil  dan een roeitocht maken door alle twaalf provincies in een week tijd: 750 kilometer. Schless wil er ook bij zijn, hardlopend. Maar ik denk dat ik wel een stuk ga fietsen."

www.dmrc.nl/over-dmrc/challenges-events-2018

Volledig scherm
Dutch Marines Rowing Challenge Vlissingen-Rotterdam 06-9-2018 Parallelchallenge Steven Schless hardlopen over land Wereldhavendagen kaart route © Steven Schless
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement