Volledig scherm
Vlammen komen uit het pand © Frans Bosscha

Grote uitslaande brand in appartement in Vlissingen (video)

VLISSINGEN - In een appartement aan de Doctor Ottestraat in Vlissingen heeft dinsdagavond een grote uitslaande brand gewoed. Er raakte niemand gewond. De brandweer was ter plaatse met vijf blusvoertuigen.

Het vuur ontstond op de bovenverdieping in een leegstaand appartement en sloeg uit het dak aan de achterzijde. De brandweer probeerde met 3 blusvoertuigen en 2 ladderwagens uitbreiding naar andere appartementen, waaronder een huisartsenpraktijk op de begane grond, te voorkomen.

Er kwam veel rook vrij bij de brand. De straat werd uit voorzorg afgezet. Vanwege het gevaar voor de andere appartementen, schaalde de Veiligheidsregio rond 19.15 uur op naar 'zeer grote brand' en zette extra blusvoertuigen in.

De brand werd om 18.35 uur gemeld. Om 21.00 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'. Rond 20.30 uur waren de begane grond, eerste en tweede verdieping brandvrij en richtte de brandweermannen zich op het blussen van een brandhaard onder de dakpannen op zolder.

De Veiligheidsregio waarschuwt omwonenden voor gladheid op straat vanwege het bluswater en de lage temperatuur: "Wel zout gestrooid, maar wees voorzichtig."

Gebruik je de app? Zie video's hier

Volledig scherm
Brand in appartement © Ruben Oreel
Volledig scherm
De voorkant van het appartementencomplex gezien vanaf de Singel. © Willem Adriaansens
Volledig scherm
Brand in appartement (3) © Willem Adriaansens
Volledig scherm
Uitslaande brand © Frans Bosscha