Volledig scherm
© ANP

Grondwater onder voetbalveld Arnemuiden te zout voor wateropslag tegen droogte

ARNEMUIDEN - De proef om zoet water op te slaan onder de voetbalvelden in Arnemuiden en de velden tijdens droogte nat te kunnen maken, is mislukt. Er zit te veel zout water in de grond.

VV Arnemuiden had net als veel andere clubs met een natuurgrasveld afgelopen zomer veel problemen door de droogte. Er kon wekenlang niet gevoetbald worden omdat de velden dan kapot zouden gaan.

De provincie Zeeland was daarom in het kader van de Proeftuin Zoet Water, begonnen met een onderzoek naar de mogelijkheden van wateropslag in combinatie met druppelirrigatie onder het natuurgras van het hoofdveld. De voetbalclub werkte daar graag aan mee.

Aanvankelijk leek dat een kansrijk project, maar een vervolgonderzoek viel tegen. Het water in de ondergrond is te zout en dus lukt het niet om een zoetwaterbel te maken.

De provincie gaat nu bekijken of het onderzoek op een andere plek een vervolg krijgt. ‘Als één van de andere complexen in de gemeente Middelburg hiervoor geschikt blijkt, is de gemeente uiteraard wederom bereid om hieraan mee te werken’, reageert het college van B en W.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Grote zorgen om ‘plastic monster’ langs Noordzeekust: ‘Heel veel dieren gaan er aan dood’
    PREMIUM
    video

    Grote zorgen om ‘plastic monster’ langs Noordzee­kust: ‘Heel veel dieren gaan er aan dood’

    VLISSINGEN - De hoeveelheid plastic op de stranden langs de Noordzeekust blijft maar toenemen. Met rampzalige gevolgen voor mens en dier, waarschuwen verschillende instanties. ,,Er gaan nu al veel vogels en zeezoogdieren dood door het plastic”, zeggen ze bij Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke in Middelburg. ,,Wij hebben onze handen er vol aan, het is echt een heel groot probleem.”