Volledig scherm
© Mariska Hofman/DG

Groep jongens mishandelt meisje in rolstoel

BIGGEKERKE - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een meisje in een rolstoel. Zij zou maandagochtend zijn mishandeld door een groep jongens; ook een 15-jarig meisje dat het slachtoffer te hulp schoot, kreeg klappen.

Het vijftienjarige meisje fietste maandagochtend van Biggekerke naar school in Middelburg. Onderweg zag ze rond 8.45 uur dat een groep jongens een getint meisje in een rolstoel mishandelde. De fietsster schoot het slachtoffer te hulp en kreeg daarbij ook klappen van de daders. 

Het is nog niet bekend wie de daders en het slachtoffer in de rolstoel zijn. Het 15-jarige meisje gaat aangifte doen van mishandeling.

Getuigen

De politie is op zoek naar het meisje in de rolstoel en getuigen van het incident. "Als het meisje in de rolstoel is belaagd, dan is dat echt walgelijk te noemen", zegt woordvoerder Willem-Jan Uytdehage. 

Hij roept mensen met meer informatie op te bellen naar 0900-8844. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000. Of u kunt contact zoeken via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. 

  1. Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    MIDDELBURG – Er is geen enkel concreet bewijs dat de Middelburger R.Z. een Syriëganger is, aldus advocaat Bart Nooitgedagt. Toch staat de 22-jarige Middelburger morgen, donderdag, voor de rechtbank omdat het Openbaar Ministerie (OM) hem daarvan verdenkt. De oud-leerling van het CSW zou in 2012 of 2013 een trainingskamp hebben bezocht van Islamitische Staat (IS) of Jabhat al-Nusra, een organisatie die gelieerd is aan Al Qaida. Oktober vorig jaar probeerde hij, aldus het OM, opnieuw naar Syrië af te reizen. Tijdens die poging werd hij in de trein in Duitsland aangehouden.