Ruud Backx in de trouwzaal van het oude stadhuis in Veere.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruud Backx in de trouwzaal van het oude stadhuis in Veere. © lex de meester

Groep inwoners wil bewoning op Oranjeplein Veere na dertig jaar toch realiseren

VEERE - Inwoners van Veere krijgen de kans om te laten weten hoe ze in de toekomst graag willen wonen op het Oranjeplein. Een aantal inwoners en geïnteresseerden werkt aan een plan voor de bouw van 28 appartementen en wat winkels of bedrijfsruimten. Om te weten te komen hoe groot de interesse is, is een online-enquête uitgezet.

Er wordt al dertig jaar gepraat over woningbouw op een van de mooiste plekken in Veere, het Oranjeplein. Door tal van oorzaken is het er nog niet van gekomen. Een groep inwoners vindt dat daar verandering in moet komen, aldus Ruud Backx. Ze hebben de koppen bij elkaar gestoken en willen actie ondernemen. 

  1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
    PREMIUM
    reportage

    Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

    ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.