Volledig scherm
Beeld van Kees Keijzer. Wordt samen met twee andere langs de Sloeweg geplaatst. De beelden 'Groeisculpturen' kwamen van het voormalig ziekenhuis Bethesda. © Gemeente Vlissingen

'Groeisculpturen’ Kees Keijzer weer te zien in Vlissingen

VLISSINGEN - Drie ‘Groeisculpturen’ van de overleden kunstenaar Kees Keijzer zijn binnenkort weer in Vlissingen te zien. De beelden krijgen een plek in het groen langs de Sloeweg, ter hoogte van de Gamma.

De abstracte beeldhouwwerken stonden eerder bij het Bethesdaziekenhuis en vervolgens in de binnentuin van het stadhuis en de tuin bij het Van Doesburgcentrum. ,,Door al die verhuizingen zijn het echt Vlissingse beelden", grapte wethouder Sem Stroosnijder onlangs. De nieuwe plek is met zorg uitgekozen als ‘parkachtige omgeving waar natuur en kunst elkaar kunnen ontmoeten en waar een breed publiek dat kan bewonderen’. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zoutelande, de tweede Heimat voor Theo en Maria
    PREMIUM

    Zoutelande, de tweede Heimat voor Theo en Maria

    ZOUTELANDE - Theo en Maria Engels keken vrijdagmiddag verrast toen ze burgemeester Rob van der Zwaag in het Beach Hotel in Zoutelande zagen staan. Ze waren nog meer verrast toen het Duitse echtpaar hoorde dat hij speciaal voor hen was gekomen. Want de twee vierden vrijdag hun vijftigste huwelijksdag. Dat niet alleen. Ze vierden ook dat ze al 50 jaar Zoutelande bezoeken. Wat hen betreft komen ze ook de komende jaren nog vaak naar Zoutelande. ,,Want het is hier goed”, aldus Maria (72). ,,Heel goed”, vult haar man (75) aan.