Volledig scherm
© Lex De Meester

Gravers plaatsen 'opvangemmers' voor trekkende padden

OOSTKAPELLE - Een tiental mensen, onder wie Dietmar Kramer (links) en Christien Labruyere,  groeven gistermorgen een afzetting van gaas aan weerszijden van de Domburgseweg.

 Op korte afstand van elkaar werd tevens een 'vangemmer' in de berm gegraven om padden die willen oversteken op te vangen. 

In de 25 jaar dat Henk Remijn namens Natuurvereniging Walcheren padden overzet tijdens de paartijd, fluctueerde het aantal overgezette padden sterk ter hoogte van de vijver bij villa Duinvliet. 

,,Er waren jaren dat we zeven-, achthonderd padden overzetten. Maar de laatste jaren vingen we er vaak maar tussen de zestig en tachtig. Vorig jaar waren er ineens weer honderdtachtig. Ik hoop dat die ontwikkeling doorzet."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Annetta werd aangevallen door 4 ‘pitbulls’ in Zoutelande en rende de zee in: ‘Absurd dat ze los liepen’

    Annetta werd aangeval­len door 4 ‘pitbulls’ in Zoutelande en rende de zee in: ‘Absurd dat ze los liepen’

    VLISSINGEN - Annetta Poppe heeft woensdagmiddag aangifte gedaan van een bijtincident met vier pitbullachtige honden op het strand van Zoutelande. De inwoonster van de gemeente Veere raakte maandagmiddag gewond, net als haar hond Mischa, na een aanval van vier levensgevaarlijke honden. In de aangifte, die in handen is van de PZC, staat te lezen dat Mischa met de andere honden wilde spelen door op het strand te gaan liggen.