Om te voorkomen dat parkeerautomaten worden opgeblazen, zoals hier bij het Nollebos, worden ze in Vlissingen tijdens de kerstvakantie buiten gebruik gesteld en ingepakt.
Volledig scherm
Om te voorkomen dat parkeerautomaten worden opgeblazen, zoals hier bij het Nollebos, worden ze in Vlissingen tijdens de kerstvakantie buiten gebruik gesteld en ingepakt. © lex de meester

Gratis parkeren in Vlissingen tijdens kerstvakantie

VLISSINGEN - Automobilisten kunnen van maandag 20 december tot en met maandag 3 januari weer gratis parkeren op straat in Vlissingen. In verband met het risico van beschadiging door vuurwerk worden de parkeerautomaten ingepakt zodat ze niet zijn te gebruiken. Ondanks het landelijk vuurwerkverbod is dat volgens wethouder Sem Stroosnijder (SP, verkeer) toch nodig.

 1. Blijven bewegen en onder de mensen komen, houd je op de been, weet eeuweling Piet Uijl
  PREMIUM

  Blijven bewegen en onder de mensen komen, houd je op de been, weet eeuweling Piet Uijl

  Voormalig tandtechnicus Piet Uijl uit Middelburg viert woensdag 26 januari zijn honderdste verjaardag. Piet slaat zichzelf niet op de borst dat hij op de kop af een eeuw oud is. ,,Gewoon blijven bewegen en onder de mensen blijven komen.” Hij rijdt nog auto, doet boodschappen, kookt ’s middags een warme maaltijd en verzorgt zichzelf. Dochter Mattie (70), die in Vlissingen woont, neemt eens in de week het appartement onder handen, maar voor de rest dopt Piet zijn eigen boontjes.
 2. ‘Backing vocal’ Julia van de Ketterij hoeft niet zo nodig op de voorgrond
  PREMIUM

  ‘Backing vocal’ Julia van de Ketterij hoeft niet zo nodig op de voorgrond

  Julia van de Ketterij, afkomstig uit Vlissingen, is professioneel achtergrondzangeres. Ze is al jaren actief bij The Night of the Proms, waardoor ze samen zong met artiesten als Seal, John Miles en Chaka Khan. Julia kende een bewogen 2021 door het overlijden van haar vader, de bekende Zeeuwse gitarist Leo van de Ketterij. ,,De eerste maanden na zijn dood vroeg ik me sterk af: wil ik nog wel muziek maken zonder hem?”