Volledig scherm
Uit de auto werd het navigatiesysteem ontvreemd. © Liza van Maaren

Golf van auto-inbraken in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - De politie onderzoekt meerdere auto-inbraken die afgelopen weekend in Oost-Souburg zijn gepleegd. Dieven braken de auto's open en probeerden de onder andere de navigatiesystemen te stelen.

Zaterdagmorgen kreeg de politie rond 2.15 uur enkele meldingen van auto-inbraken in de Henri Dunantstraat en de Gouwestraat. Zondagmorgen was er opnieuw een melding van van een auto-inbraak in de Vesting. Agenten, die naar dit adres reden, zagen dat in een auto in de Hunzestraat ook was ingebroken.

Ook op Facebook meldt een inwoner uit Oost-Souburg de inbraak. "Vrijdagnacht is er bij onze audi a3 (2010) ingebroken en is het navigatiesysteem eruit gejat. We hebben toen een zwarte mercedes e klasse gezien met het kenteken: ME ZX 321. Duits kenteken! Vandaag zagen we ze weer rijden door onze straat (in Oost Souburg) en zijn we ze een poosje gevolgd (Vlissingen). Als je ze ziet; bel dan zo snel mogelijk de politie aub, zij weten ervan."

De politie stelt een onderzoek in naar deze auto-inbraken en is op zoek naar de daders. Mensen die ook slachtoffer zijn van een auto-inbraak verzoekt de politie aangifte te doen via de politiewebsite. Mensen meer informatie over de daders kunnen bellen met 0900-8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006.

Volledig scherm
Uit de auto werd het navigatiesysteem ontvreemd. © Liza van Maaren
Volledig scherm
Uit de auto's werd de navigatie ontvreemd. © Liza van Maaren