Volledig scherm
Gijs van de Broeke (midden), winnaar van de demonstratie in Zevenhuizen. © Moniek Corbijn

Gijs van de Broeke wint demonstratie ringrijden in Zevenhuizen

ZEVENHUIZEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging verzorgde afgelopen zaterdag een demonstratie ringrijden in Zevenhuizen. 16 rijders gingen daar van start. Gijs van de Broeke en Jasper van der Maas wisten alle 22 ringen in te steken. Gijs won de kamp en werd zo de winnaar van de dag. De pollepel werd gewonnen door Arno Francke.

In Aagtekerke werd een koppelwedstrijd verreden. 2 koppels staken samen 47 ringen. Patrick Kodde en Floris Moens wonnen de kamp en werden zo de winnaars van de wedstrijd. Sjoerd Blaas won het persoonlijk klassement door 29 van de 30 ringen in te steken. Patrick Kodde mocht ook de pollepel mee naar huis nemen. Miriam Coomans won de prijs voor het mooist versierde trekpaard en Natasja de Buck won in de categorie overig.

De Grijpskerkse ringrijders vereniging reed zaterdag hun laatste ringrijwedstrijd van dit seizoen op de kerkring. Teun Dingemanse en Arjo Francke staken beiden 30 ringen in. Teun won het duel en werd dagwinnaar. Ook won hij de pollepel, waar hij de 10mm ring voor moest steken. De 10mm ring kwam in meerdere kampen in de bus te hangen. De 1 e beker werd namelijk ook op deze ring beslist in het voordeel van Wilko Francke. Melanie van der Meule won de 1 e prijs voor het mooist versierde trekpaard. Amber de Ridder had haar pony het mooist versierd en won in de categorie overig de 1 e prijs. Jante de Visser reed haar eerste wedstrijd en stak 7 ringen.

In Gapinge werd een sjezenwedstrijd verreden tijdens de jaarlijkse braderie. Een ander parcours als andere jaren omdat de dorpsstraat grotendeels open ligt. Er was slechts 1 koppel wat alle 90 van de 90 ringen wist te steken en dat waren de winnaars die hun titel van vorig jaar verdedigde. Angelina Francke en Ab Paauwe werden ondanks de andere route kampioen van Gapinge. Voor de 2e plaats moesten 2 koppels kampen dit waren Lieneke en Adriaan Reijnierse en Melanie de Bruijn die met Jan Geldof reed. Melanie en Jan wonnen de kamp en werden 2 e . Melanie reed sterk op de kleine ringen, dat liet zij ook zien op de beurten voor de pollepel. Geen ring liet ze hangen en zo werden ze met de volle 50 punten de winnaars van de pollepel. Helene Louwerse en Roy Paauwe debuteerden samen in de sjees. Helene stak 85 van de 90 ringen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement