Gewonden bij botsing op Jaagpad bij Oost-Souburg

videoOOST-SOUBURG - Een achttienjarig meisje uit Vlissingen is maandagavond gewond geraakt bij een aanrijding op het Jaagpad. Het meisje zat achterop bij een Middelburgse snorfietser (18). Die kwam in botsing kwam met een bromfietser ter hoogte van Oost-Souburg.

Volledig scherm
© HVZeeland

Het meisje is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van de snorfiets raakte ook gewond. Hij is door de ambulance naar huis gebracht. De derde betrokkene bleef ongedeerd. Uit een blaastest bleek dat de bestuurder van de bromfiets, een 43-jarige Middelburger, had gedronken. De man is aangehouden.

Op het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg gebeuren wel vaker ongelukken. Het Jaagpad boezemt bij veel weggebruikers angst in bleek eerder uit onderzoek van deze krant, omdat het er 's avonds erg donker is. Het werd gezien als het ‘gevaarlijkste fietspad’van Zeeland. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op. 

De provincie gaat in overleg met Middelburg en Vlissingen over de veiligheid op het Jaagpad. Dat antwoordde Gedeputeerde Staten in januari op vragen van de VVD. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement