Volledig scherm
Leerlingen van Kindcentrum Aventurijn uit Middelburg gaven maandagmiddag gevulde schoenendozen aan kinderen uit het Middelburgse azc. © Dirk Jan Gjeltema

Gevulde schoenendozen voor kinderen azc Middelburg

MIDDELBURG - De kinderen van Kindcentrum Aventurijn uit Middelburg hebben maandagmiddag schoenendozen uitgedeeld aan kinderen van het asielzoekerscentrum Middelburg. In de schoenendozen zaten ingezamelde spullen.

Tientallen dozen lagen in het midden van een kring kinderen met hun ouders. Voor elk kindje in het asielzoekerscentrum was een schoenendoos gevuld. De spullen zijn ingezameld door leerlingen van Aventurijn. Met de actie wil de school een steentje bijdragen aan een mooiere wereld.

Directrice Kirstie van der Heide-Güthe van Aventurijn is initiatiefneemster van de actie. Zij vindt het belangrijk dat haar leerlingen leren dat iedereen meetelt in de maatschappij. ,,Het asielzoekerscentrum ligt in de buurt van onze school en dat is interessant. Leerlingen zien dat een heel andere wereld toch dichtbij kan zijn.”

Ook eens verwennen

In het begin van het jaar zijn er per groep, twee kinderen uitgekozen die maandag hielpen met het uitdelen van de schoenendozen. Eén van hen is Boy Houterman (8) uit Middelburg. Hij zit in groep 5 en gaf een schoenendoos aan de 3-jarige Abdul Khadir Aiagha. ,,Ik vind het belangrijk dat mensen die het minder hebben ook eens verwend worden.” Hij vindt het een leuke actie en is blij dat hij heeft meegedaan.

Programmamanager Wim Hendriks van het AZC Middelburg is dankbaar. ,,Steun is altijd welkom en dergelijke acties zijn hartverwarmend.” Aventurijn-directrice Van der Heide vindt de actie ook geslaagd. ,,Het is zeker voor herhaling vatbaar.” De schoenendoosactie is bewust in januari gehouden omdat het een sombere maand is. ,,Maar het heeft niks te maken met Blue Monday”, knipoogt ze.