Volledig scherm
Ringrijder Harry Schout. © Martijn Minderhoud

Gevestigde orde wint in Grijpskerke

GRIJPSKERKE - Onder lastige omstandigheden werden er afgelopen weekend drie wedstrijden verreden. Vrijdag de jaarlijkse koppelwedstrijd in Grijpskerke. Zaterdag werd de traditionele kermis wedstrijd verreden in Domburg en in Serooskerke werd er gestreden tijdens de Stroskerkse dag.

In Grijpskerke won de ervaring het van het talent. Harry Schout en voorzitter Peter Dekker waren de beste. In de kamp om de groene sjerp lieten zij Ronald Geertse en Amber de Ridder achter zich. De puntenkoers werd gewonnen door Teun Dingemanse en Ivanna Kleijn. De 1e beker was voor Ronald Geertse en de Pollepel voor Teun Dingemanse. Deze twee heren staken ook beiden volle bak, wat voor Ronald Geertse niet meer zo bijzonder is, maar voor Teun Dingemanse was het de 1e keer. De 1e prijs voor de versiering ging naar Janita Verhage.

In Domburg was het Tristan de Visser die nagenoeg onverslaanbaar was. Hij was de enige met 30 ringen, vlak voor Emiel Provoost, Martijn Minderhoud en Joyce de Visser die allen 29 ringen staken. De Visser won naast het dagklassement, de 1e ochtendbeker, de 1e versieringsprijs cat. overige en de pollepel. Alleen in de kamp om de middagbekers moest hij Martijn Minderhoud voor zich dulden. De 1e prijs voor de versiering van de trekpaarden ging naar Niels Joziasse. In Domburg werd Frank Provoost in het zonnetje gezet. Frank deed voor de 25ste keer mee tijdens Domburgse kermis. Frank werd geëerd met een medaille en mooie woorden. Manu van Es deed voor het eerst mee en wist 2 ringen te steken. Manu wist hiermee gelijk de aanmoedigingsprijs te winnen. Deze prijs is dit jaar in het leven geroepen door Peter Boone. Deze prijs bestaat uit een lans, een bus, een touw en een ring. Manu kan met deze prijs lekker thuis gaan oefenen en kijken of ze volgend jaar nog meer ringen kan steken.

In Serooskerke was André van Maldegem de sterkste. Hij wist evenals Krijn Coppoolse en Dennis Willeboordse 30 ringen te steken. Uiteindelijk was van Maldegem de sterkste in de kamp. De 1e beker werd in Serooskerke een prooi voor Krijn Coppoolse vlak voor de jonge Rick Eckhardt. Sebastiaan Sturm was de sterkste in de kamp voor de pollepel. Ook in Serooskerke was er een debutante. Nadia de Later deed voor het eerst mee en stak gelijk 14 ringen.

Volledig scherm
Andre van Maldegem wint de wedstrijd in Serooskerke (W). © Martijn Minderhoud
Volledig scherm
Ringrijder Peter Dekker. © Martijn Minderhoud
Volledig scherm
Ringrijder Tristan de Visser.