Volledig scherm
De gevonden motorscooter © Zeeland-West-Brabant

Gestolen motorscooter in Middelburg

MIDDELBURG - Drie mannen zijn donderdag rond 0.40 uur op de Schroeweg aangehouden in verband met het stelen of helen van een motorscooter, een Piaggio Sfera 125 die in Duitsland gefabriceerd is.

De drie mannen, twee Middelburgers van 20 en 21 jaar en een man uit Oost-Souburg van 21 jaar, reden in een busje met de motorscooter in de laadruimte. Het busje en de inzittenden werden gecontroleerd vanwege een eerdere melding rond middernacht in Goes.

De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de motorscooter.

  1. Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    MIDDELBURG – Er is geen enkel concreet bewijs dat de Middelburger R.Z. een Syriëganger is, aldus advocaat Bart Nooitgedagt. Toch staat de 22-jarige Middelburger morgen, donderdag, voor de rechtbank omdat het Openbaar Ministerie (OM) hem daarvan verdenkt. De oud-leerling van het CSW zou in 2012 of 2013 een trainingskamp hebben bezocht van Islamitische Staat (IS) of Jabhat al-Nusra, een organisatie die gelieerd is aan Al Qaida. Oktober vorig jaar probeerde hij, aldus het OM, opnieuw naar Syrië af te reizen. Tijdens die poging werd hij in de trein in Duitsland aangehouden.