Archieffoto: Onderhoudswerk aan een pulskor bij de vismijn van Vlissingen.
Volledig scherm
Archieffoto: Onderhoudswerk aan een pulskor bij de vismijn van Vlissingen. © Ruben Oreel

Gemeenteraad Middelburg dringt aan op behoud pulskorvisserij, en anders compensatie

MIDDELBURG - De gemeenteraad van Middelburg neemt het op voor de pulskorvissers. In een motie die unaniem is aangenomen vindt de raad dat zij ondersteuning verdienen omdat zij eerst zijn aangemoedigd te investeren in deze manier van vissen, terwijl die nu door Europa is verboden.

De motie is opgesteld door de SGP en mede ingediend door ChristenUnie, CDA en SP. Alle partijen steunden die. Ook wethouder Johan Aalberts (CDA, economie) was er blij mee. Hij noemde de motie 'een steun in de rug van circa vijftien Arnemuidse kotters'.

In de motie wordt het college - en in het bijzonder Aalberts als portefeuillehouder - gevraagd 'de lastige positie van de pulsvissers' onder de aandacht te brengen van andere overheden zoals het Rijk en de Europese Commissie. De inzet moet zijn dat wordt gezocht naar alternatieven voor het (deels) behoud van deze vorm van visserij. 'Mocht dit geen baat hebben, dan aan te dringen op compensatie vanuit een Europese of landelijke regeling waarbij de vissers (deels) gecompenseerd worden voor de door hen gedane investeringen'.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’
    PREMIUM
    VIDEO

    Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’

    WESTKAPELLE - Op veertienjarige leeftijd danste Jozien Boot (61) op muziek van The Hollies, Bee Gees en Rolling Stones in De Hooizolder. Ze heeft goede herinneringen aan die tijd. Donderdagochtend kwam ze nog even kijken naar de plek waar ze samen met vrienden en vriendinnen uit Westkapelle zo’n leuke tijd had. ,,Feitelijk was ik toen te jong want je mocht pas als zestienjarige naar deze disco”, herinnert zich nog goed. Maar binnen komen was geen punt. ,,Dat lukte wel.” Ze wijst naar een hoek van de disco waar ze samen met haar vrienden altijd was te vinden. ,,Ik was nieuwsgierig wat hier gebeurde. Ik woonde hier vlakbij en wilde hier ook dansen.”