Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Gemeenten bieden ondernemers uitstel van belasting aan

MIDDELBURG - Ondernemers hoeven de komende drie maanden geen belasting te betalen aan de gemeenten Middelburg, Veere, Vlissingen en Schouwen-Duiveland. Ze krijgen uitstel, nu ze door de sluiting van hun zaken en het wegvallen van klanten in financiële problemen komen.

Het gaat bijvoorbeeld om onroerende zaakbelasting en rioolheffingen. Ondernemers mogen die drie maanden later betalen. Normaal gesproken zouden ze een aanmaning krijgen als ze niet op tijd betalen, maar die krijgen ze nu niet. Wie betaalt via automatische incasso, mag die afschrijving terugdraaien zonder gevolgen.

Uitstel betekent geen kwijtschelding. Het openstaande bedrag wordt in de resterende zeven termijnen alsnog geïncasseerd. Wie daardoor opnieuw in de problemen komt, kan om een individuele oplossing vragen bij de gemeenten.

Geen nieuwe aanslagen

De tweede maatregel is dat de gemeenten de komende drie maanden geen nieuwe belastingaanslagen versturen, waaronder de toeristenbelasting. De vier gemeenten nemen exact dezelfde maatregelen, omdat de inning van belastingen ook gezamenlijk wordt uitgevoerd. Middelburg doet dat namens hen allemaal.