Volledig scherm
De huidige kruising onder aan de afslag Ritthem. Een rotonde (ovonde) zou ook een afslag naar de Madame Curieweg langs de bedrijven (rechtsachter) moeten krijgen, vinden de gemeente Vlissingen en ondernemers. © René Hoonhorst

Gemeente Vlissingen en ondernemers willen ovonde bij Ritthem

OOST-SOUBURG - De Vlissingse Bedrijven Club, ondernemers aan de Madame Curieweg en het dagelijks bestuur van Vlissingen vragen de provincie om een rotonde met vijf afslagen op de Ritthemseweg onder aan de afslag aan A58 en de oprit richting Goes.

De bedrijven en het dagelijks gemeentebestuur vrezen dat een rotonde met vier afslagen weinig bijdraagt aan ontsluiting van het aan te leggen nieuwe bedrijventerrein Souburg II. De aansluiting van de - nu nog doodlopende - Marie Curiestraat op de Ritthemsestraat is al niet optimaal, melden B en W van Vlissingen in een brief aan Gedeputeerde Staten. Met de ontwikkeling van het bedrijventerrein en de komst van de marinierskazerne wordt het nog veel drukker, wat tot opstoppingen op de Ritthemsestraat zal leiden, betoogt het Vlissingse college mede namens een groot aantal bedrijven.

De Vlissingse argumenten werden tot vorig jaar ook aangevoerd door het provinciebestuur. GS pleitten al jaren voor een ovonde, een ellipsvormige rotonde, met vijf aftakkingen. Rijkswaterstaat hield vast aan een rotonde. Uiteindelijk onderzochten onafhankelijke (verkeers)deskundigen de situatie. Zij kwamen tot de conclusie dat er aan de zuidkant van de A58 niet genoeg ruimte is voor vijf aftakkingen.

Afslagen richting Madame Curiestraat én Ritthem zouden ook tot verwarring van verkeersdeelnemers leiden, verwachtten de deskundigen. Bij die conclusie legde GS zich neer, ook al omdat Rijkswaterstaat het leeuwendeel van de aanlegkosten van het verkeersplein betaalt. Mocht de Vlissingers toch nog willen pleiten voor een rotonde of ovonde met vijf afslagen dan zullen ze Rijkswaterstaat moeten overtuigen, meldde een woordvoerster van de provincie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement