Volledig scherm
Het betwiste bouwplan aan de Grindweg bij de entree van Westkapelle afgelopen voorjaar. © Google Street View

Gemeente Veere dwingt vrijstaande huizen af met reparatie bestemmingsplan

WESTKAPELLE - Er mogen niet meer dan tien huizen komen op de grond van het voormalige Badmotel aan de Grindweg in Westkapelle. Die huizen moeten ook vrijstaand zijn. Om dat af te dwingen repareert de gemeente Veere het bestemmingsplan Kom Westkapelle.

De huizen zijn gepland voor de grond tussen appartementencomplex Kreek en Duin en de Grindweg. Volgens de regels van het huidige bestemmingsplan claimt de ontwikkelaar er ook drie twee-onder-één-kapwoningen te mogen bouwen. De bouwkavels zijn daar ruim genoeg voor. De gemeente stelde echter als voorwaarde dat de huizen vrijstaand zouden zijn.

Groen

Met de wijziging van het bestemmingsplan Kom Westkapelle wil de gemeente ook afdwingen dat de kavels aan de zijde Grindweg door 'hoog opgaand groen’worden afgeschermd. Dat is afgesproken met bewoners van de Parkweg. Ook moeten de nieuwe bewoners parkeren op eigen terrein en mag er per huis maar één bijgebouw komen voor recreatieve overnachtingen. De ontwikkelaar, die het bouwproject overnam van een andere onderneming, protesteert tegen die inperkingen.