Volledig scherm
Wijkagent Freddy den Heijer en wijkmanager Rianne van Iwaarden van Middelburg-Zuid.

Gemeente en politie houden spreekuur voor bewoners Middelburg-Zuid

MIDDELBURG - Inwoners van de wijk Middelburg-Zuid kunnen woensdag 9 november om 10.00 uur terecht op het eerste gezamenlijke spreekuur dat de gemeente en de politie houden om te werken aan verbetering van de wijk.

Wijktijd, heet het spreekuur. Het doel is om vanuit gemeente en politie samen met de bewoners de wijk te verbeteren. Dat gaat om fysieke maatregelen die kunnen bijdragen aan een betere veiligheid en een groter plezier om in Zuid te wonen. Maar het gaat ook om de sociale problemen die aandacht verdienen. Ook de betrokkenheid van bewoners bij hun wijk kan een impuls krijgen door het spreekuur. Gemeente en politie trekken al regelmatig samen op in de wijken. Zo worden in het kader van de inbraakpreventie en verkeersveiligheid samen acties georganiseerd. Bewoners kunnen tijdens Wijktijd klachten melden, maar ook vertellen wat goed gaat. Verder is er tijd om vragen te stellen en voorstellen te doen.

Wijkmanager Rianne van Iwaarden en wijkagent Freddy den Heijer zitten woensdag om 10.00 uur klaar in wijkcentrum Het Palet aan de Johan van Reigersbergstraat. Ze hebben anderhalf uur de tijd. Mocht het spreekuur succesvol blijken, dan zal het maandelijks plaatsvinden.