Gemaskerde mannen overvallen organisatie Hrieps in Grijpskerke, zeker tienduizenden euro's buitgemaakt

uppdate / videoGRIJPSKERKE - Drie gemaskerde mannen hebben vannacht de organisatie van Hrieps in Grijpskerke overvallen. Er zouden tienduizenden euro’s zijn buitgemaakt, maar er wordt zelfs gesproken over honderdduizenden. Het exacte bedrag is niet bekend, omdat het om de dagopbrengst gaat. 

Op diverse plaatsen in Grijpskerke is sporenonderzoek verricht. Zo zijn er sporen veilig gesteld in de voortuin van de woning, maar ook verderop in de straat. Het onderzoek is nu afgerond. De politie heeft ook een buurtonderzoek gedaan.

De overval werd gepleegd in een woning aan de Keizerstraat in Grijpskerke. Er raakte niemand gewond. Het drietal kwam het huis binnen rond 03.15 uur, door een ruit te breken met een steen. Ze troffen de bewoonster aan en eisten geld van haar. Daarna verdwenen ze, met het geld. Volgens een buurtbewoner ging de overval heel erg snel. De vluchtauto, vermoedelijk grijs, reed met piepende banden weg. 

De politie is een groot onderzoek gestart, maar er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Het festival vond zaterdag plaats. Er waren zo'n 7500 mensen aanwezig. Volgens Hugo Kramer van de organisatie is het evenement zelf zonder grote problemen verlopen. De verslagenheid is groot. 

,,Jongens en meisjes na een zeer goed en leuk verlopen 25 editie waar we jullie allemaal enorm dankbaar voor zijn nu een heel slecht bericht”, meldt de organisatie op Facebook. ,,Afgelopen nacht zijn wij op een zeer ernstige manier beroofd in Grijpskerke. Wij roepen hierbij iedereen op die mogelijk informatie kan aanleveren. Let op doe dit niet via ons maar meld dit bij de Politie Middelburg via het volgende telefoonnummer 0900-8844.”

Bezoekers leven massaal mee. De overval wordt massaal gedeeld op sociale media. 

Volledig scherm
© HVZeeland
Volledig scherm
surrender hrieps © Ruben Oreel
Volledig scherm
ldm04/05/2019 - Grijpskerke - opbouw tenten HRIEPS © Lex De Meester
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement