Ko Dommisse (l) en Piet Hengst zijn bezig met het inrichten van de expositie over de postduivenvereniging van Westkapelle.
Volledig scherm
PREMIUM
Ko Dommisse (l) en Piet Hengst zijn bezig met het inrichten van de expositie over de postduivenvereniging van Westkapelle. © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Geen wasmachine, maar wel een tv dankzij de duivensport

WESTKAPELLE - Een wasmachine kopen? Dat was niet nodig, zo zei Piet Hengst (76) vele jaren geleden toen de Westkapellenaar trouwde met zijn Nellie. Want hij was er rotsvast van overtuigd dat hij zo’n machine wel binnen de kortste keren zou winnen met zijn postduiven. Nu, jaren later, bekent hij dat het nooit gelukt is. ,,Maar wel een televisie en een hele mooie fiets.”

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?