Beheerder Ad Bom voor reptielenzoo Iguana. Het groen aan de onderkant van de gevels én de boogjes moeten in elk geval worden overgeschilderd.
Volledig scherm
PREMIUM
Beheerder Ad Bom voor reptielenzoo Iguana. Het groen aan de onderkant van de gevels én de boogjes moeten in elk geval worden overgeschilderd. © Dirk Jan Gjeltema

Geen mediterrane kleuren voor Iguana, maar ‘historisch verantwoorde’ verf

VLISSINGEN - De gevel van reptielenzoo Iguana wordt binnenkort opnieuw geschilderd. Volgens de Vlissingse Monumentencommissie doen de kleuren geen recht aan de geschiedenis. De gevel van elk pand mag slechts één kleur hebben. Beheerder Ad Bom bindt niet langer de strijd aan. ,,We komen geen millimeter tot elkaar.”

  1. Duizend nieuwe vuilniszakken en urenlange tractortochten: een schoon strand krijg je niet vanzelf
    PREMIUM
    video

    Duizend nieuwe vuilniszak­ken en urenlange tractor­toch­ten: een schoon strand krijg je niet vanzelf

    Een dagje naar de Zeeuwse kust? Dan tref je bij aankomst een schoon strand, lege vuilnisbakken, frisse toiletten. Alsof het vanzelfsprekend is. En als het een keer niet helemáál in orde is, zoals vorige week zaterdag, klinkt er wel erg gemakkelijke kritiek. De dagelijkse inspanningen van de schoonmakers, in de vroege uurtjes, ziet bijna niemand. We kijken een ochtendje mee aan de Walcherse kust.