Beheerder Ad Bom voor reptielenzoo Iguana. Het groen aan de onderkant van de gevels én de boogjes moeten in elk geval worden overgeschilderd.
Volledig scherm
PREMIUM
Beheerder Ad Bom voor reptielenzoo Iguana. Het groen aan de onderkant van de gevels én de boogjes moeten in elk geval worden overgeschilderd. © Dirk Jan Gjeltema

Geen mediterrane kleuren voor Iguana, maar ‘historisch verantwoorde’ verf

VLISSINGEN - De gevel van reptielenzoo Iguana wordt binnenkort opnieuw geschilderd. Volgens de Vlissingse Monumentencommissie doen de kleuren geen recht aan de geschiedenis. De gevel van elk pand mag slechts één kleur hebben. Beheerder Ad Bom bindt niet langer de strijd aan. ,,We komen geen millimeter tot elkaar.”

Bom kan er met zijn verstand niet bij dat de gemeentelijke Monumentencommissie de kleuren op de gevel afwijst, omdat ze geen recht zouden doen aan de geschiedenis. 

,,Wij zijn anderhalf jaar geleden begonnen met het schilderen van de gevels van de vier panden, omdat we zichtbaarder voor de omgeving wilden zijn. Een tropisch, toeristische uitstraling past bij een reptielenzoo en bij het Bellamypark. In de krant verscheen een stukje over de ‘mediterrane sfeer’ die Iguana uitstraalde en vlak daarna moesten we stoppen met het schilderen van het vierde en laatste pand.”