De Langeweg, tussen Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden. Waterschap Scheldestromen gaat in het najaar van 2021 de snelheid verlagen van 80 naar 60 kilometer per uur om tegemoet te komen aan wensen van bewoners. Die vinden de weg nu onveilig.
Volledig scherm
PREMIUM
De Langeweg, tussen Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden. Waterschap Scheldestromen gaat in het najaar van 2021 de snelheid verlagen van 80 naar 60 kilometer per uur om tegemoet te komen aan wensen van bewoners. Die vinden de weg nu onveilig. © Maurits Sep

Geen last van hardrijders, maar toch moet snelheid omlaag: ‘Veiliger voor bewoners en overstekende kinderen’

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Het is niet omdat er veel te hard wordt gereden, maar toch gaat de snelheid op de Langeweg tussen Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden omlaag van 80 naar 60 kilometer per uur. Bewoners hebben daar om gevraagd omdat het dan veiliger en duidelijker wordt. Voor verkeer dat vanaf de huizen de weg opdraait en voor kinderen die moeten oversteken.

  1. Rechtbank weigert rectificatie: ‘Veere gaf niet alle gevraagde informatie over hotel-resort Biggekerke’
    PREMIUM

    Rechtbank weigert rectifica­tie: ‘Veere gaf niet alle gevraagde informatie over ho­tel-re­sort Biggekerke’

    BIGGEKERKE - Veere kan fluiten naar een rectificatie. De Middelburgse rechtbank denkt er niet aan een vonnis aan te passen waarin duidelijk staat dat het college van burgemeester en wethouders van Veere opgevraagde informatie niet heeft opgestuurd. De rechtbank meldt dat het die bewuste informatie nooit heeft gekregen en dat een verzoek tot rectificatie dan ook wordt afgewezen.