Het gezin Van de Woestijne, (vlnr) Annika, Saar, Martijn, Finn, Nick Havermans en Floor. Aan de tweede tafel (vlnr) Zoë Haars, Menno Janzen, Helene Bekker en Sven Hamoen.
Volledig scherm
Het gezin Van de Woestijne, (vlnr) Annika, Saar, Martijn, Finn, Nick Havermans en Floor. Aan de tweede tafel (vlnr) Zoë Haars, Menno Janzen, Helene Bekker en Sven Hamoen. © Lex De Meester

Geen kermis, wel een attractie op het Bellamypark in Vlissingen: de schommelterrastafels

VLISSINGEN - Geen kermis op het Bellamypark dit jaar, maar bij Café Soif hebben ze een eigen attractie: de schommeltafel. Het was de hit van de beurs Horecava begin dit jaar en nu staan er twee stuks op het uitgebreide terras.

Ter geruststelling: de tafel schommelt niet. Wel zijn er acht schommels die door een familie of twee stellen bezet mogen worden om zachtjes deinend een verfrissing te genieten. Vanaf Pinksteren, hopen Annika Meijboom en Martijn van de Woestijne. Als uitbaters namen ze met hun gezin en werknemers de kans te baat de speelse  zitgelegenheid uit te proberen. ,,Het trok bij de opbouw al veel bekijks", vertelt Annika. ,,Auto's gingen langzamer rijden, fietsers stopten.”

Coronaproof terras op de Kleine Markt in Vlissingen
Volledig scherm
Coronaproof terras op de Kleine Markt in Vlissingen © Ramon Alewijnse/Café 't Archief

Pleinvullend terras

Nu de terrassen volgens de anderhalve meter-regel moeten worden ingericht verspreiden de zitjes zich over de hele breedte van het Bellamypark , waar in elk geval tot september geen evenementen te verwachten zijn. De pleinvullende inrichting geeft een beeld als in mediterrane steden. Zo ook op de Kleine Markt, waar caféhouder Ramon Alewijnse met plaklint en meetlat zijn tafels schikte conform de noodverordening en een handenwasstation met kniebediening installeerde. 

Handenwasinstallatie met kniebediening in de maak bij de ingang van Café 't Archief aan de Kleine markt in Vlissingen. Klaar voor een coronaproof opening van de horeca.
Volledig scherm
Handenwasinstallatie met kniebediening in de maak bij de ingang van Café 't Archief aan de Kleine markt in Vlissingen. Klaar voor een coronaproof opening van de horeca. © Ramon Alewijnse/Café 't Archief