Volledig scherm
PREMIUM
Michael Kluin (l) en Bart van Kervinck van ATELIER8A. FOTO: © Boaz Timmermans / Fos Fotografie © Boaz Timmermans / Fos Fotografie

Geen hotelgasten maar kunstenaars in KPN-gebouw Domburg

DOMBURG - Het voormalige KPN-gebouw in Domburg is een broedplaats geworden voor kunstenaars waar ze schilderen, tekenen, fotograferen, muziek maken en gedichten schrijven. We willen Domburg en Walcheren weer internationaal op de kunstkaart zetten, aldus Michael Kluin. 

De 39-jarige inwoner is de initiatiefnemer van ATELIER8A. Dat biedt ruimte aan een tiental kunstenaars om daar samen te werken, elkaar te stimuleren en projecten uit te voeren. Maar het blijft niet beperkt tot die tien, weet schilder/fotograaf Kluin. Volgens hem zijn er meer mensen die zich op de een of andere manier met kunst en cultuur bezig houden en hen steunen. ,,Of plannen hebben om samen iets op te zetten.” 

Hij verwacht dan ook dat het atelier echt gaat bruisen. ,,We krijgen opvallend veel steun van allerlei mensen. Van ondernemers die ons succes wensen tot verzamelaars die heel benieuwd zijn naar wat we gaan doen en ons willen helpen.”