Volledig scherm
Met het Jeugdcultuurfonds konden zeven kinderen meedoen met de waterscouts. © Lex de Meester

Geen geld, maar toch op voetbal in Vlissingen

VLISSINGEN - Er wordt in Vlissingen nog weinig gebruikgemaakt van het Jeugdcultuurfonds. Vorig jaar, het eerste jaar dat Vlissingen meedeed, kregen 22 kinderen een bijdrage. 

Wethouder Sem Stroosnijder verwachtte ongeveer 67 kinderen te kunnen ondersteunen. Veere sloot zich vorig jaar ook aan, daar kregen twee kinderen een bijdrage. Middelburg doet al sinds 2014 mee. Daar klopten vorig jaar 56 kinderen aan voor het fonds. In heel Zeeland vroegen 307 kinderen een bijdrage.

Het zijn in Vlissingen vooral tien- en elfjarigen die zich melden voor een bijdrage, net meer meisjes dan jongens. Kinderen van vier tot achttien jaar uit gezinnen met een minimuminkomen kunnen uit het fonds maximaal 450 euro per jaar krijgen om op ballet te kunnen, muziek te maken, toneel te spelen of andere kunst te beoefenen, maar bij de scouting kan ook. Zeven kinderen gingen met de bijdrage naar de Watergeuzen.

Jeugdsportfonds

Er holden vorig jaar 126 kinderen over de Vlissingse voetbalvelden mede dankzij het Jeugdsportfonds. Voetbal is, na diplomazwemmen, de populairste sport waarvoor een beroep wordt gedaan op het fonds. Dat kan kinderen uit gezinnen met lage inkomens met 250 euro per jaar helpen bij het lidmaatschapsgeld en bijvoorbeeld voetbalschoenen. 

In totaal hielp het fonds 484 Vlissingse kinderen om te sporten, het meest van alle Zeeuwse gemeenten. Het gaat vooral om vijf- tot twaalfjarigen. In Middelburg kregen vorig jaar 384 kinderen geld uit het fonds, in Veere 56. Orionis en het Maatschappelijk Werk Walcheren zorgen voor het leeuwendeel van de aanmeldingen. Uit het onderwijs, jeugdzorg en schuldhulpverlening wordt maar een enkeling aangedragen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement