Volledig scherm
© Ruben Oreel

Geen Colours by the Sea in 2018

VLISSINGEN - Er komt in 2018 geen nieuwe editie van het hardloopevenement Colours by the Sea. Dat laat de organisatie weten. Het evenement heeft over belangstelling niet te klagen, maar de steeds verder oplopende kosten van de organisatie zijn niet meer op te brengen. Hoe de toekomst er daarmee uitziet voor Colours by the Sea, is nog niet duidelijk.

Volledig scherm
© Ethel

"We laten de boel eens even rustig bezinken", vertelt Van den Berg die de loop, waarbij flink met Indiaas kleurenpoeder wordt gegooid en zodoende bijzonder gekleurede deelnemers oplevert, in 2017 voor de vijfde keer organiseerde. "Het is steeds een enorm feest maar tegelijkertijd ook een enorme klus om zo'n running festival, want dat is het in feite, op poten te zetten. De eisen die aan een evenement als Colours by the Sea gesteld worden zijn enorm op het gebied van beveiliging, gezondheid, verzekeringen en meer. De profesionalisatie die dat van onze organisatie vraagt, heeft vooral financiële consequenties en die middelen hebben wij simpel weg niet. De verantwoordelijkheid die zodoende op je schouders drukt als vrijwilligersorganisatie, heeft er voor gezorgd dat we pas op de plaats moeten maken."

Hoofdsponsor

De kostenlast drukt zwaar: "We hebben nu eigenlijk alleen sponsoren die ons in natura met iets helpen. Super natuurlijk, want zonder hen was Colours helemaal niet mogelijk geweest. Er is echter bijzonder weinig draagvlak vanuit de ondernemers in Vlissingen en dat gaat ook steeds meer tegenstaan. Zonder dat we de ondernemers tekort willen doen die ons wel al jaren ondersteunen, een echte hoofdsponsor hebben we nooit kunnen vinden. Op een of andere manier zijn wij dan als Zeeland toch te veel een uithoek, merkten wij als we in contact stonden met bijvoorbeeld grote sportmerken."

"Financieel is de rek eruit en we vinden dat we het niet kunnen maken om het inschrijfgeld drastisch te verhogen. Wij willen dat Colours by the Sea voor iedereen betaalbaar blijft en dat kinderen gratis moeten kunnen blijven meedoen. Tenslotte is ons doel zoveel mogelijk mensen op een positieve en leuke manier aan het bewegen te krijgen. Daar zijn we dan ook wel een beetje koppig in. We willen als non-profit-vrijwilligers die zes jaar geleden een leuk idee naar Nederland haalden, graag bij ons uitgangspunt blijven.

Potentie

Over belangstelling heeft de loop niet te klagen. Aan de laatste editie deden 7.000 deelnemers mee, en nog 's vele duizenden toeschouwers kwamen kijken. Van den Berg: "Daar zit nog volop groei in. Het festival heeft potentie: het is tof, veelzijdig, kleurrijk, gezellig, past bij Zeeland en is gezond. Ik denk echt dat wij een van de boegbeelden zijn van Zeeland als gezonde regio. In samenwerking met de juiste partijen kunnen we dat vast op een voor iedereen leuke manier toekomstbestendig maken. Maar voor nu even pas op de plaats"

Dus in 2018 maakt Colours by the Sea pas op de plaats. Voor 2019 is het erop of eronder voor Anthony van den Berg en zijn organisatie: " Of we leggen een solide fundament voor een gezonde toekomst, of we trekken de stekker eruit."

Volledig scherm
© RUBEN OREEL
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement