Politie-eenheden stelden zich rond de gevangenis op maar de meeste eenheden vertrokken weer toen de komst van de traumahelikopter was geannuleerd. De hulpverlening is nu nog gaande.
Volledig scherm
Politie-eenheden stelden zich rond de gevangenis op maar de meeste eenheden vertrokken weer toen de komst van de traumahelikopter was geannuleerd. De hulpverlening is nu nog gaande. © HVZeeland

Gedetineerde steekt cel in brand in Middelburgse gevangenis Torentijd

MIDDELBURG -  Een gedetineerde heeft gisteravond brand gesticht in zijn cel in Torentijd. Brandweer, politie, ambulance en zelfs een traumahelikopter zijn opgroepen om te assisteren bij het incident. 

  1. ‘Velen dromen ervan, maar zij doen het, zij bouwen een ecologisch wijk’
    PREMIUM

    ‘Velen dromen ervan, maar zij doen het, zij bouwen een ecologisch wijk’

    SEROOSKERKE (W) - Velen dromen ervan, maar zij doen het. Die woorden gebruikte de Veerse wethouder Chris Maas (PvdA/GL, wonen) vrijdag om zijn bewondering te tonen voor de mensen die zes jaar geleden het initiatief namen om een ecologische wijk op te zetten. Hij doelde onder andere op Frits en Carry den Heijer uit Biggekerke die het niet lieten bij dromen. Mede dankzij hun inzet en doorzettingsvermogen verrijst er nu aan de rand van Serooskerke een wijkje met 25 woningen en een gemeenschappelijk gebouw, een gedeelde, eetbare tuin en speelruimte voor kinderen. En dat alles zo ecologisch en duurzaam mogelijk.