Kandidaten op de lijst van ChristenUnie Reinder de Jong, Dennis Karel, Pieter Jan Mersie, Joy Droogsma en Marian Roos-Koolwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Kandidaten op de lijst van ChristenUnie Reinder de Jong, Dennis Karel, Pieter Jan Mersie, Joy Droogsma en Marian Roos-Koolwijk. © Jonathan Boersma

Geboren Middelburger Pieter Jan Mersie gaat kar trekken bij ChristenUnie Vlissingen

VLISSINGEN - Pieter Jan Mersie is de nieuwe lijsttrekker van de ChristenUnie in Vlissingen. Hij neemt het stokje over van Coen van Dalen, die na 16 jaar naar de Lokale Partij Vlissingen (LPV) vertrekt.

  1. Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns
    PREMIUM

    Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns

    Jaap kookte een Schotse (avond)maaltijd voor mensen die, op initiatief van de Stichting Veere-Schotland, wel in zijn voor een Burns Supper. Rond de geboortedag van Robert Burns (25 januari) worden diners gehouden om leven en werk van de Schotse dichter des vaderlands te gedenken. En wat kan je dan beter op het menu zetten dan haggis, dat mede tot hét Schotse gerecht uitgroeide door Burns’ lofdicht ‘To a haggis’. Orgaanvlees laat veel kaaskoppen gruwelen, maar de meeste deelnemers aan het Burns Supper in het tot eethuis gepromoveerde kerkgebouw De Korenmaat smulden van de kruidige spijs.