Freek de Jonge helpt met verbouwing schouwburg Middelburg

VideoMIDDELBURG - Met hulp van Freek de Jonge is donderdag begonnen met de verbouwing van de schouwburg in Middelburg. Dat er comfortabele stoelen in komen met meer beenruimte, bevalt hem niet erg. ,,Wij optredenden willen dat het publiek op het puntje van de stoel zit. Of dat nou komt door de voorstelling of door de slechte stoelen, maakt ons niks uit. En nu komen er stoelen waarin iedereen achterover gaat leunen. Dan moeten wij nog harder werken!''

De schouwburg is de afgelopen maanden van buiten en van binnen gestript. Nu wordt begonnen met het weer opbouwen van het theater. Dat moet op 1 juni klaar zijn. Daarna volgt de inrichting, zodat met ingang van het nieuwe theaterseizoen in september volgend jaar daar weer voorstellingen gegeven kunnen worden.

Na een korte conference als openingswoord stak Freek de Jonge een handje toe bij het werk. De cabaretier hielp bij het plaatsen van een raamkozijn. Op zijn beurt werd hij weer geholpen door Amélie Hassels Mönning (9) en Arie van Namen (7), die allebei tegenover de schouwburg wonen.

Volledig scherm
Freek de Jonge hield een mini-conference © Beeld uit video
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement