Franciscusschool Middelburg glorieert op Zeeuws Kampioenschap tafeltennis voor scholieren

MIDDELBURG - De Franciscusschool uit Middelburg heeft de beste tafeltennissende leerlingen. De school won woensdag het Zeeuws Kampioenschap tafeltennis voor scholieren bij zowel groep 5/6 als groep 7/8. 

De Franciscusschool had ook wel een voorsprong op de concurrenten uit Hulst, Middelburg en Vlissingen. In beide winnende teams was één van de twee spelers ook een echte tafeltennisser van TTC Middelburg. Eva Kalverboer en Olle Hermsen versloegen bij groep 5/6 in de finale Kees Schreur en Faas Janse van Het Talent uit Middelburg. 

Mike de Nood en Sieb Koster waren in hun finale voor groep 7/8 beter dan Raf Lijbers en Meike Verkade van de Theo Thijssenschool uit Vlissingen. Aan het ZK, dat voor de vijfde keer plaatsvond, deden in de finale 26 leerlingen van zes verschillende scholen mee.

Volledig scherm
De Franciscusschool uit Middelburg won het Zeeuws Kampioenschap. © Maurits Sep
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Duinkerke-veteranen doen rondje Zeeland

    Duinkerke-veteranen doen rondje Zeeland

    VEERE - De twee scheepjes in de haven van Veere vallen wel op. Een Franse schipper op slippers, de haren nat van de douche, vraagt wat voor bootjes het zijn. Geroutineerd wordt het verhaal weer afgestoken. “Dit schip is een van de schepen die meegeholpen hebben bij de evacuatie van de Britse troepen bij Duinkerke in 1940.” Trevor Phillips is het wel gewend. Zijn Tom Tit valt direct op tussen de nieuwe witte jachten. Phillips is niet alleen in Veere. Naast hem ligt de Elvin van zijn maat Hywel Bowen-Perkins, ook een schip dat getuige de plaquette ooit mensenlevens redde in Duinkerke.