Flinke overlast door hoosbuien in Zeeland, Veiligheidsregio overspoeld door meldingen

MET VIDEOZware hoosbuien hebben zaterdag een hoop overlast veroorzaakt in de hele provincie. In Middelburg en Vlissingen liepen verschillende straten, huizen en winkels onder water. Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen werden het hardst getroffen. De Veiligheidsregio roept op om alleen bij bittere noodzaak 112 te bellen.

  1. Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns
    PREMIUM

    Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns

    Jaap kookte een Schotse (avond)maaltijd voor mensen die, op initiatief van de Stichting Veere-Schotland, wel in zijn voor een Burns Supper. Rond de geboortedag van Robert Burns (25 januari) worden diners gehouden om leven en werk van de Schotse dichter des vaderlands te gedenken. En wat kan je dan beter op het menu zetten dan haggis, dat mede tot hét Schotse gerecht uitgroeide door Burns’ lofdicht ‘To a haggis’. Orgaanvlees laat veel kaaskoppen gruwelen, maar de meeste deelnemers aan het Burns Supper in het tot eethuis gepromoveerde kerkgebouw De Korenmaat smulden van de kruidige spijs.