Volledig scherm
Helge Prinsen wordt na de filmvoorstelling geïnterviewd door Rinus Oosthoek. © Ruben Oreel

Film over Vlissingse groenteboer ontroert ook Amerikanen

SALEM - De film over de Vlissingse groenteboer Adrie Trimpe heeft zaterdagavond een succesvolle Amerikaanse première beleefd. Verlies kun je niet betalen (vertaald als Loss won't pay the bills) werd vertoond bij het festival Salem Film Fest, niet ver van Boston.

Filmmaakster Helge Prinsen uit Vlissingen was bij de première aanwezig. ,,Wat ik heel opvallend vond is dat de mensen om dezelfde dingen lachten als in Nederland", zegt zij. ,,Heel veel mensen waren ook ontroerd door de film en er kwamen veel vragen uit de zaal. Eén vrouw was zelfs echt aan het huilen.”

Na afloop van de film werd Prinsen geïnterviewd door Rinus Oosthoek. Hij is oorspronkelijk afkomstig uit Vlissingen, maar woont al jaren in de Verenigde Staten. Oosthoek is directeur van de Kamer van Koophandel in Salem en was in 2008 een van de oprichters van het filmfestival. Tijdens het nagesprek met Prinsen droeg Oosthoek een pet met een Zeeuwse vlag.

De film was eenmalig te zien op het festival. ,,Alle films worden hier maar één keer vertoond, omdat ze te weinig zalen hebben", zegt Prinsen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Claverveld 2 wordt extra snel ontwikkeld wegens grote belangstelling van kopers
    PREMIUM

    Claverveld 2 wordt extra snel ontwikkeld wegens grote belangstel­ling van kopers

    VLISSINGEN - De belangstelling voor wonen in de nieuwe Vlissingse wijk Claverveld is zo groot dat het dagelijks bestuur versneld start met de uitwerking van het tweede en laatste deel. Potentiële kopers krijgen daarbij een heel belangrijke rol. Mede aan de hand van hun wensen bepaalt het college wat voor soort woningen daar komen, aldus wethouder John de Jonge. Hij hoopt dat voorjaar 2022 de eerste bewoners daar daadwerkelijk kunnen wonen.