Volledig scherm
Francien en Adrie Trimpe achter de toonbank in hun groentezaak aan het Groenewoud in Vlissingen © Ruben Oreel

Film in de maak over Vlissingse groenteboer Adrie Trimpe

VideoVLISSINGEN - Er wordt gewerkt aan een documentaire over de 83-jarige Adrie Trimpe uit Vlissingen, waarschijnlijk de oudste groenteboer van Nederland.

Initiatiefnemer van de film is freelance journalist Helge Prinsen. Ze werkt samen met John Albert Jansen (Oogland Filmproducties), producent en regisseur van vele documentaires. Zijn laatste film ‘Verloop van Jaren. Dichter bij Remco Campert’ ging afgelopen november in première bij het International Documentary Film Festival in Amsterdam.

Documentaire

De opnames van de Vlissingse documentaire, met als titel 'Verlies kun je niet betalen', zijn al gaande. Het streven is de film in de loop van volgend jaar uit te brengen. Om de financiering rond te krijgen is maandag een crowdfundingsactie begonnen. Het streefbedrag is 20.000 euro.

Groentezaak

De groentezaak van Adrie en Francien Trimpe, in de oude binnenstad van Vlissingen, bestaat 85 jaar. Adrie begon op zijn veertiende in de zaak, die toe nog van zijn vader was. In 1957 trouwde hij met Francien en nam hij de winkel over.

Doorwerken

Inmiddels zijn Adrie en Francien op leeftijd en slecht ter been. Toch werken ze nog altijd 14 tot 16 uur per dag. Zestig jaar geleden zijn ze voor het laatst op vakantie geweest. De vraag is hoe lang zij het nog volhouden. Wordt het sluiten van de winkel onvermijdelijk?

Verhaal

Het is een 'klassiek verhaal van dingen die voorbijgaan', aldus Prinsen. ,,Het verhaal van Adrie en Francien moet verteld worden nu het nog kan. Een verhaal uit andere tijden. Een verhaal over hard werken. Een verhaal van wonderlijke schoonheid en verstilling. Een verhaal van tegenstellingen. Een verhaal met humor. Een verhaal dat zich afspeelt aan de monding van de Westerschelde. Een verhaal over levens die losgezongen zijn van de moderne tijd. Een universeel verhaal."

Voor de crowdfundingsactie zie www.cinecrowd.com/verlies