Volledig scherm
© Bert Jansen

Fietsster (81) ernstig gewond na ongeval met personenauto

MIDDELBURG - Op de Sir Winston Churchilllaan is vrijdagmiddag een bejaarde vrouw - naar later blijkt - ernstig gewond geraakt bij een ongeval met een personenauto.

Het ongeval is vermoedelijk rond 15 uur gebeurd. De 81-jarige fietsster uit Middelburg is door de aanrijding ten val gekomen. Hierbij was een personenauto betrokken welke werd bestuurd door een 71-jarige vrouw uit Vlissingen. In eerste instantie leek het erop dat de fietsster geen letsel had - zo stond ze bijvoorbeeld zelf weer op.

De vrouw is daarna door een onbekende omstander naar een huisartsenpraktijk gebracht. Bij de huisarts verslechterde haar gezondheidstoestand. Ze is met een ambulance eerst naar het ziekenhuis in Goes gebracht, en vervolgens naar Antwerpen waar ze is geopereerd.

De politie is vrijdagavond geïnformeerd naar het ongeval, en is een onderzoek gestart naar de toedracht. Aan de hand van een kleine notitie, die het slachtoffer op de plaats van de aanrijding had ontvangen, is de identiteit van de bestuurster van de personenauto achterhaald. Omdat de politie niet bij de aanrijding is geweest, leven er nog enkele vragen. Zo is de politie op zoek naar de man of vrouw die het slachtoffer bij de huisartsenpraktijk heeft afgezet, en naar de damesfiets die nog niet terecht is. De politie roept getuigen op om contact op te nemen met de politie, per telefoon of via het Politie Whatsapp nummer.