Volledig scherm
Dragers van Wi Kan Doe lieten ervaren dat een uitvaart ook heel feestelijk kan zijn. © Marianne van de Graaf

Feestje helpt bij rouwverwerking

WESTKAPELLE - Hoewel de nabestaandenmiddag in Westkapelle Herrijst werd gehouden, gingen er geen overledenen mee naar huis. Maar de genodigden hadden wel ervaren dat de dood ook gevierd kan worden.

Marianne van de Graaf van Marea Uitvaart uit Zoutelande was even bang dat ze een risico nam toen ze een toneelvoorstelling en dragersvereniging Wi Kan Doe uitnodigde. Of inwoners van Walcheren open stonden voor andere manieren van rouwverwerking wist ze niet zeker. Maar dat de tiende nabestaandenbijeenkomst in Westkapelle werd gehouden, lag aan het dorpshuisformaat. Aan de speciale symboliek van Westkapelle Herrijst met uitvaarten had ze geen moment gedacht, lachte Van de Graaf zondagavond.

Toen had ze al complimenten gehad van velen onder de ruim negentig aanwezigen. Die bleken genoten te hebben van het theaterstuk Taart met Tranen en vooral van Wi Kan Doe. ,,Zes dragers, begeleid door zeven percussionisten, is op Walcheren al bijzonder. Maar vervolgens op 'New Orleansachtige wijze' een feest maken van een uitvaart was een openbaring. Dat je zo in het leven kan staan dat ook de dood kan worden gevierd, biedt mensen troost en kan  helpen bij de rouwverwerking."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement