Volledig scherm
© Maurits Sep

Feestelijke presentatie nieuwe woonwijk Arnemuiden

Arnemuiden - In juli hoopt André Rotte samen met zijn vrouw en dochtertje te verhuizen naar een nieuwe woning in het plan Hazenburg ll aan de rand van Arnemuiden. Hij woont nu elders in Arnemuiden en was al een tijd op zoek naar iets groters.

Het project Hazenburg kwam dan ook als geroepen voor hem. "Anders hadden we moeten wachten tot een bestaande woning vrij zou komen", zei hij vrijdagmiddag bij de feestelijke presentatie van het plan.

Wethouder Johan Aalberts was gevraagd de eerste paal te slaan van het nieuwe project. Maar de eerste paal zit al lang stevig in de grond zodat hij zich beperkte tot een toespreken van de toekomstige bewoners, de makelaar, de aannemer en anderen die bij het project zijn betrokken. Hij vertelde hen dat er een paar keer belangstellenden bij hem aan de deur waren geweest met de vraag wanneer er gebouwd zou worden. Hij zei ook dat drie jaar geleden, 'nog midden in de bouwcrisis', het plan voor die nieuwe wijk is opgepakt. "Want uit contacten met makelaar Sander de Nooijer bleek dat er hele grote behoefte was aan twee-onder-een-kappers en andere woningen." Ook een aantal vrije kavels ging heel snel van de hand. Tachtig procent van de kopers komt uit Arnemuiden zelf, vertelde De Nooijer. ,,Maar we hebben ook kopers van buiten Walcheren."