Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr voorste rij: Bram, Loura, Wouter, Angela en Evi. Achterste rij: Gerjo, Daphne, Arco, Jinty en Evert © Lex De Meester

Fanfare van Zoutelande gaat fris en fruitig naar de derde divisie

ZOUTELANDE - Fris en fruitig musiceert Luctor et Emergo zich de toekomst in. De fanfare van de Zoutelandse muziekvereniging promoveerde na jaren zelfs naar de derde divisie. Oubollig? ,,Welnee”, zegt bassist Gerjo Bommeljé. ,,Samen muziek maken is prachtig.”

,,Onze roots liggen in de aloude dorpsfanfare”, vertelt bassist Gerjo Bommeljé (26). Hij begon zelf als kleuter bij een Middelburgse muziekvereniging en stapte op 17-jarige leeftijd over naar Luctor et Emergo. ,,Mijn beide ouders spelen hier ook. Ik heb dus de traditionele weg gevolgd. Zoals zovelen’’, lacht hij.

 1. Handgegeschreven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal
  PREMIUM

  Handge­geschre­ven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal

  MIDDELBURG - Wim Sanderse schreef zaterdag tien brieven in verschillende talen naar tien regeringsleiders. In elke handgeschreven brief vroeg de Middelburger aan president Xi Jinping van China en gouverneur Mauricio Vila Dosal van Yacatán Mexico om politieke gevangenen vrij te laten of op een andere manier iets te doen voor mensen die in de verdrukking zitten. Hij had ook voorgedrukte brieven kunnen ondertekenen die klaar lagen op een tafel in de Zeeuwse Bibliotheek. Maar hij koos ervoor ze zelf te schrijven. ,,Dat is veel persoonlijker. Ik hoop dat dit nog meer effect heeft.”
 2. Veere wil kamerverhuur legaliseren maar stuit nog op juridische problemen
  PREMIUM

  Veere wil kamerver­huur legalise­ren maar stuit nog op juridische problemen

  DOMBURG - De gemeente Veere wil alle illegale kamerverhuur aan toeristen legaliseren. Juristen zoeken momenteel uit op welke manier dat haalbaar is zonder dat de gemeente te maken krijgt met een groot aantal rechtszaken. Ze hebben tot nu toe nog niet zo’n regeling kunnen bedenken, zo blijkt uit een notitie van het dagelijks bestuur van de gemeente. Daarom is er meer tijd nodig. Het college hoopt in januari met een gedegen voorstel te komen dat standhoudt bij rechtbank en Raad van State. Wethouder Arie Schot: ,,We willen geen juridisch geklier.”