De gebroeders Lou (l) en Henk van der Welle (r) bij het perceel waar ze samen met hun ander familieleden woningen willen bouwen. In het midden staat voorzitter Hans Minderhoud van de dorpsraad. ,,Dit is een goed plan.”
Volledig scherm
PREMIUM
De gebroeders Lou (l) en Henk van der Welle (r) bij het perceel waar ze samen met hun ander familieleden woningen willen bouwen. In het midden staat voorzitter Hans Minderhoud van de dorpsraad. ,,Dit is een goed plan.” © Emile Calon

Familie wil woningen bouwen in Westkapelle: ‘Voor starters, ouderen en anderen’

WESTKAPELLE - De Westkapelse broers Henk en Lou van der Welle horen vaak dat er zo’n gebrek aan woningen is in hun dorp. Ze zien jongeren verdwijnen en ouderen vaak noodgedwongen blijven wonen in een te groot huis. De beide broers denken dat ze de oplossing hebben voor dat probleem. Ze willen namelijk samen met hun andere familieleden aan de oostrand van Westkapelle een veertigtal woningen bouwen. Ze gaan uit van woningen voor verschillende doelgroepen, van starters tot senioren.

 1. Het is gelukt, dankzij oude pallets ontkomen aan dodelijke rovers
  PREMIUM

  Het is gelukt, dankzij oude pallets ontkomen aan dodelijke rovers

  ORANJEZON - Dankzij een paar simpele houten pallets is er iets heel bijzonders gebeurd op het strand bij Oranjezon. Twee jonge bontbekplevieren zijn niet ten prooi gevallen aan kraaien, meeuwen en vossen en vliegen daar nu rond. Voor Jos Boot van de Vogelwerkgroep Walcheren is dat heel bijzonder. Want de afgelopen tien jaar zag hij nimmer dat op dat strand jonge vogels van deze soort zover kwamen. Het is al heel bijzonder als eieren van deze vogels niet worden opgegeten door rovers. Laat staan dat hij meemaakt dat ze uitvliegen.
 2. ‘Schofterig, slapeloze nachten’. Boosheid en onzekerheid over giga-verhoging huur parkeerterreinen Veerse Dam
  PREMIUM

  ‘Schofterig, slapeloze nachten’. Boosheid en onzeker­heid over gi­ga-verhoging huur parkeerter­rei­nen Veerse Dam

  VROUWENPOLDER - ,,Schofterig. Willen ze het toerisme en de ondernemers hier helemaal kapot maken?” Robin de Visser van strandpaviljoen De Dam bij Vrouwenpolder heeft geen goed woord over voor het plan van het Rijksvastgoedbedrijf om de huur voor de parkeerterreinen aan de Veerse Dam per 2023 te verhogen van 2400 naar 500.000 euro. ,,Kan er straks nog geparkeerd worden en hoeveel moet er dan betaald worden?”