Volledig scherm
© Thinkstock

Extra aandacht voor mantelzorgers in Veere

DOMBURG - Wat gaat er goed en wat hebben Veerse mantelzorgers nodig? Dat wil de gemeente Veere weten en ze hoopt daar antwoord op te krijgen tijdens een lunch voor mantelzorgers volgende week donderdag in De Zandput in Domburg.

Aan tafel schuiven naast de zorgers vertegenwoordigers van de Stichting Manteling, Veerse beleidsambtenaren en wethouder Chris Maas aan.

"Een mooie gelegenheid voor de gemeente om van de mensen in de praktijk te horen wat ze tegenkomen. Wat gaat er goed en wat niet", zegt Daniëlle Monté van Stichting Manteling. "Het is niet zo maar een broodje eten en daarna gaat ieder zijn weg. De gemeente wil aan de slag met de vragen en geprekspunten die aan de orde komen."

Maas beaamt dat het geen vrijblijvend etentje is. "De druk op mantelzorgers is groot. Zeker emotioneel is het zwaar. Wij willen weten of en hoe we ze kunnen ontlasten. Bijvoorbeeld met vrijwilligers die eens wat overnemen of cursussen. Als er concrete zaken naar voren komen, ben ik bereid daar ook geld voor in te zetten."

Lees donderdag meer hierover in de PZC