Bep Jobse (76) poetst zilver aan haar keukentafel.
Volledig scherm
Bep Jobse (76) poetst zilver aan haar keukentafel. © Jan de Jonge

Expositie in Het Polderhuis over Westkappelaars aan hun keukentafel

WESTKAPELLE - Aan de keukentafel leer je mensen en hun bezigheden kennen. Met die gedachte stapte Jan de Jonge de keuken binnen bij 110 dorpsgenoten in Westkapelle.

In het museumcafé van Het Polderhuis is een expositie ingericht met mensen uit 'Wasschappel' aan hun keukentafel. Fotograaf Jan de Jonge is al sinds jaar en dag 'huisfotograaf' in zijn dorp. Hij kreeg een jaar geleden het lumineuze idee dorpsgenoten aan hun keukentafel te fotograferen. De mare verspreidde zich snel en mensen vroegen hem zelfs hen te portretteren. 

Krant en zilver

Uiteindelijk legde De Jonge, die aanvankelijk bij honderd wilde stoppen, 110 tafereeltjes vast. De keukentafel is de plek om de krant te lezen, zilver te poetsen, mail te checken, bonen te doppen en nog veel meer. De foto's van De Jonge zijn niet alleen portretten van individuen, maar ook tijdsbeelden van 2017. De beschouwers kunnen zien hoe keukeninterieurs er bij een dwarsdoorsnede van de Westkappelse bevolking uitzagen anno 2017.

De tentoonstelling loopt van zaterdag 13 januari tot en met zondag 2 april. In die periode is de expositie van woensdag tot en met zondag te bezoeken, telkens van 11.00 tot 17.00 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement