Volledig scherm
PREMIUM
Evelien de Koning bij haar etalage aan de Lange Zelke in Vlissingen. © Lex De Meester

Evelien verkoopt verzameling oorlogsspullen in Vlissingen: ‘Ik kan de kinderen daar later toch niet mee opschepen’

VLISSINGEN - Oude stripboeken, replica’s van vliegtuigen, een oude asbak. Nu Vlissingen in de ban is van de Slag om de Schelde, is de etalage van de Markthal aan de Lange Zelke ingericht met originele spullen uit die tijd.

Evelien de Koning (70) richtte de etalage in met voorwerpen uit de verzameling van haar man Koos, die twee jaar geleden overleed. Deze en veel meer spullen uit de tijd van de Slag om de Schelde zijn te koop in De Markthal.

Vlissingen, zo puur en echt

Met zijn vrouw Evelien kwam Koos de Koning dertig jaar geleden vanaf het bovenste puntje van Groningen in Vlissingen te wonen. Daar ontstond hun interesse in de Vlissingse geschiedenis. ,,We vonden Vlissingen zo puur en echt. De gebouwen waren prachtig. Dat trok ons echt. Daarom kwamen we hier wonen.” 

,,Mijn man was een echte verzamelaar", vertelt Evelien. Het is bij haar thuis dan ook oppassen waar je loopt. Voor je het weet loop je tegen een schilderij of een beeldje op. 

 1. Groot deel Veerse politiek verrast door breuk coalitie
  PREMIUM

  Groot deel Veerse politiek verrast door breuk coalitie

  DOMBURG - Politiek Veere is verrast door de beslissing van de DTV-fractie om de coalitie niet meer te steunen. Fractievoorzitter Adri Roelse zegde via een brief de samenwerking op. De wethouders Marcel Steketee (DTV), Bert van Halderen (VVD) en Arie Schot (SGP/CU) zagen dat totaal niet aankomen. Ook omdat vanmiddag een gesprek met de eigen fractievoorzitters gepland stond over de voortgang. Toch is niet iedereen verrast: ‘Het college was op een heilloze weg’.
 2. Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender
  PREMIUM

  Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender

  VLISSINGEN - Niemand ter wereld weet meer over het iconische gitaarmerk Fender dan Barrie van Ginneken uit Vlissingen. De medewerker van muziekwinkel Bax Music in Goes mag dat sinds deze week officieel zeggen. Van Ginneken (34) beantwoordde, onder tijdsdruk, 760 vragen over het instrumentenmerk foutloos en liet daarmee 5500 anderen achter zich. ,,Ik denk dat ik nu wel om een hoger salaris ga vragen.”