Volledig scherm
Lopers door de poort bij het Damplein in Middelburg © René Hoonhorst

Estafette tegen kanker, SamenLoop voor Hoop, begonnen in Middelburg

MIDDELBURG -De SamenLoop voor Hoop is vrijdagavond gestart op het Middelburgse Abdijplein. Burgemeester Harald Bergmann heette de ruim 350 estafettelopers en andere belangstellenden om 18.00 uur welkom, waarna zangeres Barba Melens het lied Nieuwe Maan zong. 

Vervolgens vertrokken de geld voor het KWF Kankerbestrijding inzamelende lopers, het eerste rondje - of enkele rondjes meer - vergezeld door 'survivors' en de drie Walcherse burgemeesters. Ruim twintig teams houden uit het reservoir van zo'n 350 lopers 24 uur wandelaars op het parkoers. Met de non-stop-wandeltocht wil SamenLoop voor Hoop Walcheren 2017 een klap geld ophalen om de gevreesde ziekte een klap toe te kunnen brengen. 

Kaarsenceremonie

De organisatie verwacht vrijdagavond omstreeks half elf nog een emotionele Kaarsenceremonie. In twee stellages met de woorden Leven en Hoop worden vele kaarsjes ontstoken: voor betreurde slachtoffers, mensen die nog tegen kanker vechten, hen die er van genazen en iedereen die zich betrokken voelt. Rosalie Vermeulen uit Oost-Souburg zal haar zelfgeschreven lied 'Steeds weer opnieuw' vertolken.

De estafette loopt door tot zaterdagavond 18.00 uur. Daarna wordt, tijdens een sluitingsceremonie op het Adbijplein, de voorlopige opbrengst van de SamenLoop voor Hoop onthuld.

Volledig scherm
Het tafereel LEVEN HOOP voor de SamenLoop voor Hoop in Middelburg © René Hoonhorst
Volledig scherm
De SamenLoop voor Hoop is begonnen in Middelburg. © René Hoonhorst